Дали BMW ще направи M Coupe, базирано на Z4?

M Coupe

Въпреки че BMW каза, че M Coupe, базирано на новия Z4 Roadster, не е на дневен ред, това не спира художниците да създадат своя собствена версия на емблематичния Z4 M. Rain Prisk, например, който реши да ни покаже как би изглеждало M Coupe, проектирано спрямо G29 Z4.

Следвайки дизайнерските идеи на Z4 M, прототипът осигурява типичните къси надвеси и дългия капак, съчетани с късия заднен край на купето. Задните светлини са интегрирани в багажника, а покривът е с агресивен спойлер. Дифузьорът е заобиколен от типичните M двойни тръби за отвеждане на изгорелите газове, а отстрани виждаме голям отвор за въздух.

Въображаемото M Coupe е снишено, така че големите джанти са на милиметри от купето. Като цяло това е отлично произведение, което със сигурност изглежда готово за производство и увеличава желанието ни за истинско Z4 M Coupe.

Последното Z4 M Coupe / Roadster бе представен през 2006 г. и е задвижвано от S54 6-цилиндров редови двигател от E46 M3 Той се оказа прекрасен за една толкова вълнуваща и забавна кола.

Фенове на Z4 Roadster ще трябва да се примирят с модела M40i, задвижван от 3.0 литров турбо 6-цилиндров редовак с 382 к.с. За онези, които не знаят, това е с 49 к.с. повече от старото E85 / E86 BMW Z4 M, което доставя 333 к.с. Плюс това, сега то е с турбокомпресор и въртящият момент е със 145 Nm повече, достигайки общо 500 Nm.

Така че новото BMW Z4 M40i ще бъде повече от мощно.