Дали BMW не разработва M5 CS версия?

M5 CS

Феновете на BMW M5 имат два варианта, пред които да се спрат. Освен фантастичния стандартен модел, BMW M предлага и по-фокусирания M5 Competition със 625 к.с.

Не е зле, но вероятно марката тества трети модел на BMW M5. Въпреки че все още няма нищо официално, фактът, че производителят тества М5 на Nürburgring Nordschleife е значителен. Фотографите забелязват бяло М5 на пистата и в тестовия М-център на BMW на Нюрбургринг.

Това са сериозни индикации, че производителят изпитва нещо ново за своя мощен седан. На пръв поглед автомобилът изглежда като нормално М5, но по-отблизо виждаме интересна подробност.

Автомобилът разполага с уникален спойлер, който има отделни перки и той не прилича на нищо от каталога за части на M Performance. Дизайнът на аеро елемента е подобен на този, който сме виждали в M3 CS и M4 CS. Очевидно това ни кара да се чудим дали BMW не разработва M5 CS.

Друг намек в подкрепа на хипотезата за M5 CS е фактът, че ранният прототип включва M Carbon Ceramic спирачки, които са стандартни за M3 CS и M4 CS. Освен спойлер на багажника и керамични спирачки, очаква се M5 CS да включва повече аеродинамични части, CS джанти и накрайници на изпускателната система.

Ако M5 CS се осъществи, то той трябва да предложи малко повече мощ от M5 Competition, както и по-леки панели за купето, изработени от карбонови сплави (CFRP).