Дали BMW не разглежда X8 SUV купе?

X8

BMW има висок автомобил в почти всеки главен сегмент, но дали не следва още нещо?

На върха на хранителната верига стои изцяло новият X7, луксозен SUV, който се изправя срещу Range Rover и Mercedes-Benz GLS. Но феновете на Мюнхенската компания може да очакват още по-луксозен SUV, например Х8.

BMW вече е запазил името, а първоначалните доклади твърдят, че моделът може да пристигне през 2020 г., ако се даде зелена светлина за производството.

BMWBlog твърди, че автомобилът вече има кодово име: G09. И въпреки че той ще се базира на настоящия X7, той няма да получи непременно купе-подобна линия на покрива, което означава повече пространство за пътниците отзад. Седалки за четирима, със задни индивидуални, е нещо, от което германският производител очевидно се интересува, но да видим дали моделът няма да получи и трети ред.

Заможните клиенти ще се радват само на най-доброто от гледна точка на интериора, оборудването и технологичните характеристики, което ще направи BMW X8 най-скъпият автомобил на марката. Като се има предвид, че автомобилният производител вече предлага по-скъпи автомобили от X7, включително 8-Series и i8, X8 може да запълни празнината между X7 и $ 300,000 + Rolls Royce Cullinan.