brz-sti-subaru

Subaru BRZ + STI – комбинацията, която феновете на японската марка очакват да се случи още от създаването на модела BRZ в партньорството с Toyota (GT86) през 2012 г. За съжаление компанията с лого на звездички още тогава заяви категорично, че изобщо не се планира автомобил брандиран като BRZ STI, дори в бъдеще.

Ентусиастите обаче така и не спират да таят надежда, че в някой слънчев ден Subaru ще ги зарадва с новината, че планира STI модификация на двувратото малко купе, турбинирайки 2.0 -литровия му боксер, който при Impreza WRX генерира 268 к.с.

И познайте какво, чудесата явно се сбъдват… през изминалата вечер Subaru Америка пубикува туит в официалния си Туитър профил, на който ясно се откроява задницата на BRZ с огромно спортно крило и заветният надпис STI отпечатан в края му.


Краткият коментар към снимката е още по-нажежаващ обстановката, той гласи „Очаквайте соро…“ и след него е посочена дата 8 юни 2017г. Дали тогава най-после ще видим автомобилът, който токова време чакаме, дали Subaru не са решили да зарадват феновете си след 5 годишното търпение?
Не знаем все още, но със сигурност ще следим темата под лупа и не се съмнявайте, че ще ви уведомим при най-малкото раздвижване на въпроса!

До скоро !