Дали след 10 години Nissan 370Z все още е добра спортна кола?

370Z

Вече е твърде късно да ви представим Nissan 370Z, тъй като той се появи през 2009 г., а три години по-късно получи малък фейслифт.

Ние обаче обичаме спортни купета със задвижване на задните колела и като се има предвид, че автомобилът навършва 10 години, се зачудихме дали може да се противопостави на съвременните спортисти.

Рецензентът от видеото е много запознат със спортните автомобили на Nissan. Той притежава 350Z, така че скочи в по-новия 370Z, изпълнен с надежда. Още от самото начало се забелязва, че по-новият модел е по-удобен и практичен в сравнение с предшественика си, оценявайки усилията, които Nissan са положили в разработката на 370Z.

За разлика от по-модерните спортни автомобили тук нямаме електронно регулируемо окачване. Независимо от това, балансът, който се постига между ежедневно шофиране и ръчкане по завои и писти, се разбира няма нужда от това. Твърдото шаси и отзивчивото управление осигуряват на шофьора на 370Z точното количество обратна връзка, когато наистина се нуждаят от него.

Приятният 3.7-литров V6 двигател все още върши работата, за която е предназначен и звучи чудесно във високи обороти. Той доставя 328 к.с. и въртящ момент от 363 Nm и допринася за усещането на спортен автомобил. Времето до 100 км/ч. отнема 5.3 секунди при обикновените версии, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. независимо от модела.

Nissan 370Z все още е най-добрият избор за тези, които търсят достъпен спортен модел със задно предаване. Разбира се, винаги можете да изберете по-новите Toyota GT86, Mazda MX-5 RF или Abarth 124, но там няма да получите това усещане и мощ, като при Nissan-a.