Няма две мнения по въпроса, че Need For Speed Most Wanted е една от най-великите състезателни автомобилни игри от миналото десетилетие.

NFS Most Wanted е обичана от феновете поради множество причини. Главното, разбира се, са полицейските гонки. Изкуственият интелект е на такова ниво, че имате чувството, че понякога той е един ход по-напред от вас. Все пак легендарното в тази игра си остава синьо-сребърното BMW M3 GTR и великото съперничество с Razor и останалите комплексарчета от Blacklist-а.

Играта се отличава с интересна и завладяваща история, доста дълги и епични състезания, и както вече споменахме, изключително напрегнатите полицейски гонки. Графиката е доста добра като за 2005 г. Предвид историята на NFS, имаме и някакво наличие на физика. Саундтракът е точно такъв, какъвто трябва – надъхващ и напрегнат.

Няма да коментираме бозата от 2012 г., която носеше същото име, но вниманието ни е насочено отново към продължение на поредицата. Преди дни излезе трейлър, озвучен от гласа на Razor, изобразяващ преобърнато на една страна великото BMW. Това ни кара да си мислим само едно: Дали скоро няма да имаме истинско продължение на поредицата, което да включва обичайните заподозрени и техните чудесни возила? Време е най-сетне да получим нещото, за което чакаме повече от 10 години.

Оставяме на вас да прецените, дали този трейлър може да загатне наближаващата игра, заради която ще се купуват нови компютри, или просто е поредно заблуждение, създадено от носталгичен фен.