porsche дончев

Георги Дончев и немският гост-пилот Давид Ян си завладяха първо и трето място в сериите 5d-991 GT3 Cup, които се състояха тази неделя на Хокенхайм, Германия. Това им позволи да вземат бронза в крайното класиране.

В първото състезание Porsche-то с номер 168 успя да се добере до челната позиция още след старта, макар и в обилен дъжд, но в последната част от сесията Дончев изгуби две позиции, което изпрати отбора му SHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) на третата позиция в класирането.

Второто състезание се оказа изключително успешно за Дончев и Давид Ян, въпреки че Българинът стартира от седмата позиция на стартовата решетка и изгуби едно място малко след това. Ситуацията беше коригирана със светкавична смяна на пилотите в бокса и доброто пилотиране на немеца в оставащите обиколки. Резултатът е първо място на почетната стълбичка и трета позиция в крайното класиране за отбора на SHUTZ Motorsport (Overdrive Racing), дължащо се на изпреварвания на пилоти както от идентичния клас, така и на двама от по-горния 7f.

pobeda georgi donchev
Автомобилът на Георги Дончев е част от серията Grand Tourismo на Porsche и разполага с 460 к.с. генерирани от шестцлинидров 3.8-литров двигател. Пневматичната 6-степенна скоростна кутия и теглото от само 1200 кг пък превръщат стартовете в истинска атракция за публиката.
Добрата новина за феновете в България е, че Porsche-то на Георги Дончев (Overdrive Racing) ще посети страната ни това лято, за да може всеки да надникне в кокпита на автомобил от престижната надпревара на Porsche.

В края на месец юли Дончев и Давид Ян отново ще срещнат конкуренцията, но този път арената ще бъде Ред Бул Ринг в Шпилберг (Австрия).

Nastarta.com пожелава успехи на двамата пилоти и отбора на SHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) !