В очакване на BMW 1-Series 2019

1-Series

Ако сте заклет BMW фен, може да не ви се хареса тази информазия. Защо ли? Защото  любимият ви баварски хот хеч губи ключовото си предимство – задното предаване.

Ще ви кажем всичко, което знаем за конкурента на A-Class с предно предаване.

Настоящата серия F20/F21 1-Series е много забавна по път със завои. Тя е бърза, комуникативна и обича да поднася. За съжаление, недостатъкът е, че мястото отзад е малко, поради задвижването на задните колела.

За да елиминира недостатъка (и да намали разходите по платформата), BMW избира предно задвижване. Но ще се справи ли толкова добре като предшественика си? Много от скептиците изразяват съмнение, но BMW се цели към най-доброто, използвайки най-новата си платформа FAAR.

1-Series

Имайте предвид, че това няма да бъде първата 1-Series с предно предаване, тъй като 1-Series седан, базирана на текущата платформа UKL, създадена в и за Китай е със същото задвижване.

Насочвайки се по този път, това ще даде възможност на 5-вратия хечбек да бъде по-лек, по-просторен, агресивен и да има способността да поддържа електрически задвижвания. Плюс това, не забравяйте, че ще се предлага задвижване на четирите колела на по-мощните модели.

1-Series

Ще има гама от 1.5-литрови 3-цилиндрови и 2.0-литрови 4-цилиндрови турбо дизелови и бензинови двигатели, комбинирани с 6-степенна ръчна кутия и 8-степенна автоматична такава. Ще има поне два хибридни модела, като единият ще е plug-in хибрид с над 50 км. пробег.

Както при задното предаване, текущите ш6-цилиндрови модели също ще бъдат съкратени. За щастие ще разполагаме с 2.0-литров турбо бензинов агрегат, който предлага над 300 к.с. чрез система xDrive. Този модел ще бъде наречен M130i или M140i xDrive by M Performance и ще се изправи срещу Audi S3 и VW Golf R.

За съжаление, 1 Series 2019 губи дългия капак и късата стойка на настоящата кола, но ще се отличава с по-резки и прецизни форми. Решетката на BMW с два бъбрека също се отклонява от дизайна, като става по-ръбата, широка и агресивна. Вероятно бихте могли да сравните цялостния дизайн с X2, но без отличаващите се за SUV белези.

1-Series

BMW може да следва най-новата тенденция на пазара, според която автомобилните производители се отказват от моделите с три врати заради ниското търсене и може да предложат хечбек само с пет врати. Очевидно този ход би помогнал на баварската марка да намали разходите за производство и разработка.

Въпреки че знаем, че новата платформа ще доведе до подобрено пространство вътре, особено за пътниците отзад, все още нямаме информация за дизайна на интериора. Въпреки това, тенденцията на BMW е да използва, ако не идентични, то много подобни интериори в модели с еднакъв размер, независимо от стила на каросерията и да подходи изключително предпазливо и към дизайна на интериора. Не бихме се изненадали кабината да наподобява тази в X2.

Mercedes-Benz може да има предимство пред BMW, разкривайки най-новата си A-Class, но при нея също виждаме различен подход към дизайна, който би могъл да даде на BMW преднина.

1-Series

Другите конкуренти включват Audi A3, Volkswagen Golf, Infiniti Q30, остарялата вече Alfa Romeo Giulietta и новото Volvo V40.

Очаквайте изцяло новата 1 Series да дебютира или в края на годината, или през първото тримесечие на 2019 г., вероятно на автомобилното изложение в Женева. M модел може да последва в следващите 6-12 месеца.

Вие разочаровани ли сте от новината за предното предаване, или това няма такова значение за вас?