Mercedes-AMG вкара технологията от Формула 1 на пътя с впечатляващия Project One. Хиперкарът вече беше показан на няколко големи автомобилни шоута, а в крайна сметка и на Amelia Island Concours d’Elegance.

Събитието се проведе във Флорида миналия месец, но видеоклипът, който следва, ще грабне вниманието ни.

Той е много далеч от рекламите, които сме свикнали да виждаме, тъй като Mercedes-AMG Project One не е планиран да се появи на пътя поне още една година и е страхотно да го видим на открито под естествена светлина.

Mercedes-ът наистина изглежда много хубаво и се движи (бавно) само на електрическа енергия, борейки се да се изкачи нагоре. Смятаме, че вероятно се дължи на това, че енергията в батериите е изчерпана и той се нуждаеше от помощна ръка – или шест …

В производствената версия AMG обещава, че Project One ще се нуждае от по-малко от 6 секунди, за да стигне до 200 км/ч. и ще достигне максимална скорост, надвишаваща 350 км/ч. Това е благодарение на задвижването от F1, което се състои от турбокомпресорен 1.6-литров V6 двигател и четири електрически мотора, генериращи над 1000 конски сили.

Само 275 единици от тази чудесна машина ще видят светлина и всички те вече са изречени. Първата партида се очаква, да пристигне в средата на 2019 г. и въпреки статута си на продадена, предполагаме, че ако имате няколко милиона долара, може да сте в състояние да купите някоя единица, „на старо“.