Моментът, в който ще видим новата 8 серия на BMW е все по-близо и колкото повече той наближава, толкова повече спекулации около автомобила се носят в медийните среди.

Последната новина свързана с новия баварски модел, обаче, идва директно от BMWBlog и се разснесе със скоростта на горски пожар в Интернет пространството. Според слуха се предвижда лансиране на версия M850i, която ще заеме празнината между 840i и върховата модификация M8. Според информацията BMW M850i ще получи 4.4 литровият V8 двигател с две турбини, който в момента може да бъде намерен под капака на M550i.

Припомняме, че бъдещата 8 серия не се очакваше да получи M Performance версия, но шефовете от централата в Мюнхен решават да приложат последователност в гамата с добавянето на по-атрактивната версия над 840i.

Според публикацията, колата ще понесе с пълна сила M Performance-а, което означава, че M пакетът идва като стандарт, както и модифицираното окачване и управлението. Интересното е, че се споменава добавянето на M Differential, който попринцип се поставя в пълните М-ки и ако това се окаже факт, най-вероятно новото BMW M850i ще бъде със задно задвижване, а не с 4х4 както е M550i.