Втора генерация Mercedes CLA все още се крие

CLA

Наред с новото поколение A-Class, B-Class, GLA и GLB кросоувър, Mercedes-Benz също работи по разработването на следващото CLA.

Изключително красивото купе с четири врати наскоро бе снимано по улиците на Германия, след като бе забелязано от бдителните шпионски фотографи в северна Швеция, но Mercedes все още не е готов да разкрие детайлите по него.

Както се очаква, прототипът се отличава с пластмасови капаци и много камуфлаж, най-вече по предницата. Независимо от това, CLA 2020 г. ще приеме някои стилистични решения от AMG GT концепта, показан на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., както и най-новият CLS, който бе представен през декември миналата година.

Вътре моделът ще изглежда почти като останалите компактни автомобили на марката, тъй като таблото за управление ще включва двоен екран, показан на CES 2018, наречен „Mercedes-Benz User Experience“ (MBUX). Системата за инфоразвлеченията представлява два 10,25-инчови дисплея в топ версиите или два 7-инчови в по-скромните варианти и един 7-инчов и един 10,25-инчов екран в моделите от среден клас.

Задвижването на CLA второ поколение ще бъде от 4-цилиндрови бензинови двигатели, включително 1,3-литровия двигател, разработен от Daimler-Renault, както и някои дизелови, към които може да се добави по-късно и електрифициран модел.

Смята се, че AMG ще работи и по версия CLA45, която ще споделя своя 2.0-литров турбо агрегат с предстоящия A45, който ще надхвърли 400 к.с. и ще предизвика Audi RS3 Sedan и BMW M2 Coupe.

Точната дата на разкриване все още не е обявена, но очакваме следващият CLA да дебютира някъде през 2019 г.