Вижте BMW 328 от бъдещето!

328

Запознайте се с BMW 328 100th Anniversary Hommage EV. Това е привличаща вниманието концепция, създадена от дизайнера Hae Kyoung Jung.

BMW представи 328 през 1936 г. В резултат на това творението, което гледаме е запланувано за 2036 година, когато автомобилът ще отбележи своята 100-годишнина. Оригиналът беше елегантен спийдстър с капаци на задните колела и наистина вечен дизайн, а също така имаше двойка масивни бъбреци отпред.

Hommage моделът по случай 100-годишнината се отличава с много по-остри и агресивни панели и линии, за разлика от течащите и гладки повърхности на оригинала. Отпред имаме сравнително малки решетки за бъбреци и остри LED фарове. Самият нос също стърчи доста и макар да не сме сигурни, че ще отговаря на правилата за безопасност за пешеходците, той определено изглежда великолепно.

Подобно на оригиналния 328, концепцията за 100-тата годишнина е спийдстър машина, въпреки че разполага само с една седалка, разположена точно в центъра. Друг интересен аспект на дизайна на концепцията е задницата, която се отличава с удължен капак и острота, кореспондираща с предницата. Капаците на колелата пък могат да бъдат осветени в синьо.