Сега ще ви представим още една от популярните топ 5 серии на Porsche в YouTube. Производителят пусна нов клип, който ни дава светлина върху най-шумните си модели някога.

Важно нещо, което трябва да се отбележи в този видеоклип е, че той включва само модели на Porsche, които седят в хранилището на Porsche Museum. Следователно е възможно да има дори по-шумни екземпляри.

Първата кола, включена в Топ 5, е емблематичното Porsche 911 SC „Safari“ с лепенки на Martini. То не се ограничава спрямо шумовите регулации като пътните автомобили и достига сила на звука от 122,9 децибела, когато бе запален в хранилището.

Следващият модел е Porsche 911 RSR 996. Успешният състезателен автомобил напълва децибеломера до 123,4 децибела.

На трето място е Porsche 928 „Trigema“, превозно средство, за което много хора дори не подозират, че съществува. Автомобилът наскоро бе възстановен от Porsche и доставя истински животински рев. Той достигна 126.4 децибела при пълна газ.

Последните два автомобила са Porsche 804 Formula 1 от 1962 г. и Porsche 911 Carrera RSR Turbo 2.1. Коя според вас ще е по-шумната? Вижте във видеото, за да разберете.