Доскоро цените на резервните части за Bugatti Veyron бяха нещо като митология. Ето, че вече можем да ви запознаем с официални такива, включително и с цената за труда по смяната им.

И да! Съвсем очаквано и частите, и труда, които ще ви се наложи да заплатите са на космически цени, нещо което едва ли ще ви притеснява, ако притежавате Veyron, но на нас простосмъртните ни се замаяха главите.

Едва ли е много вероятно, но в случай, че ви се наложи смяна на резервоара на Bugatti Veyron, ще трябва да се разделите с 37 904 евро – 17 904 евро за нов и 20 000 евро за смяната му. Всеки от четирите турбокомпресора на супер автомобила струва по 5640 евро, но ще трябва да добавите и по още 8000 евро за смяната им. Двата интеркулера пък струват по 7917 евро, а труда за смяната на единия се оценява на 1800 евро.

Всъщност, не сме толкова шокирани от цената на самите части, отколкото от цената на труда. Прост пример е датчика за налягане на турбокомпресорите. Той е идентичен с този на VW Golf GTI и Audi A3, като цената му е едва 16.50 евро. До тук добре, но ако решите да го смените в оторизиран сервиз на Bugatti ще трябва да се бръкнете с 1600 евро. Още по-стряскаща е ситуацията с датчика на коляновия вал, той е с цена от 7.92 евро, но за да ви го сменят, от Bugatti ще поискат точно 5200 евро.

Ако се интересувате от цените и на други резервни части за Bugatti Veyron, може да разгледате прикачените снимки в галерията.