Вижте това почти ново Lamborghini Diablo

Diablo

Макар и не толкова популярен днес, колкото настоящите модели, Diablo беше най-способното творение, което Lamborghini бе сътворило до този момент в своята история. Близо 2900 от тях са направени между 1990 и 2001 г. И този тук е един от последните.

VT 6.0 SE представлява кулминацията на развитието на Diablo за повече от десетилетие. Той комбинира 6.0-литров V12 от Diablo GT със задвижване на всички колела от Diablo VT, изпращайки 550 конски сили на четирите колела – значително повече от 485 к.с. ot оригиналния 5.7-литров двигател.

Фабриката в Sant’Agata Bolognese е направила само 42 екземпляра- половината от тях в Oro Elios (златен цвят), другата половина в Marrone Eklipsis (кафяво) като тази. Моделът също така включва кафяв кожен интериор с титаиев скоростен лост и рамки на инструментите, както и най-новата DVD система за навигация, която новата компания майка Audi можеше да предложи по това време.

Това е 40-тия от тези 42 бройки. То е съхранявано в контролирана климатична среда на западния бряг между 2008 и 2012 г., когато е продадено на друг колекционер от Хонг Конг. Този собственик вече е пуснал за продажба Diablo-то на само 14 изминати мили и то е запазено така, както е излязло от завода.

Такъв рядък и добре запазен екземпляр очевидно е хит, когато през този уикенд бе продаден на търг в остров Амелия. RM Sotheby’s оценява стойността между $ 300,000 – $ 350,000, но в крайна сметка той се продаде за впечатляващите $ 412,000. Това е почти толкова, колкото трябва да платите за чисто нов Aventador – който е произведен в много по-големи количества от Diablo.