Вижте съвършено възстановеното Lamborghini Miura SV на шефа на FIA

Miura SV

Lamborghini е един от участниците на Retromobile Show в Париж, Франция, като представя специална Miura SV, която е напълно възстановена от Polo Storico.

Създадена през 1972 г. и доставена първоначално в Южна Африка, тази Miura е завършена в Rosso Corsa, със златни акценти и черна кожена тапицерия. Сега, 47 години по-късно, тя все още има същите цветове, само че всичко е било поправено, възстановено или заменено.

Когато пристигна в Сант’Агата Болонезе, Miura SV е била далеч от съвършенство. Тя обаче е разполагала с всички оригинални части и въпреки това процесът е отнел 13 месеца. Колата е била напълно разглобена, което позволява на инженерите да проверят всички подробности и да ги сравнят с архивите на Lamborghini.

Днес колата е собственост на Жан Тод. Президентът на FIA получи автомобила по-рано тази седмица на щанда на Polo Storico в Париж, а главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефано Доменикали предаде ключовете на новия собственик.

Lamborghini всъщност има две коли на Retromobile, тъй като освен Miura SV там ще се появи и 1966 400 GT. Или, по-точно, по-голямата част от нея, защото тя е в процес на пълно възстановяване от Polo Storico.

Тези, които искат да видят и двата автомобила на живо, както и други класики, трябва да стигнат до 10 февруари в столицата на Франция и да посетят шоуто.