Какво ли би се получило ако Bentley Continental GT попадне в ръцете на руснак родолюбец? Е, доста руснаци карат Bentley-та, но само един от тях добавя към него типичен руски завършек. И то по случай 9-ти май!

Това е Continental GT започнал живота си като всяко друго Bentley и беше красив GT автомобил, идеален за прекосяване дълги пътешествия. По някакъв начин, автомобилът попада в ръцете на YouTube-ърът AcademeG, който го превръща в офроуд машина.

Вместо да промени системата за окачване на автомобила и може би да постави по-големи колела и гуми, подходът на влогъра е радикален. Той се спира на вериги от танк! Точно така, танк!

Проектът започва с покупката на евтин Continental GT, който се нуждае от нежна грижа. 6.0-литровият twin-turbo W12 двигател се нуждаел от нови турбота. Вместо скъпия ремонт, двигателят, задвижването и шасито на Bentley са премахнати и на тяхно място е разположен 4.3-литров V8 от Toyota Crown, автоматична трансмисия и солидна задна ос.

AcademeG наскоро тества трансформираното Bentley за първи път и веднага откри, че веригите са поставени малко по-хлабаво и лесно падат в завой. Въпреки това, откаченото Bentley всъщност изглежда и се движи доста добре.