Вижте разликата между Volvo XC60 D5 и A D4.

XC60

Ако най-важното за вас е постигането на баланс между цена и производителност, какво бихте избрали измежду Volvo XC60 D5 и неговата по-малко мощна версия D4?

Смята се, че скоростта по права линия не е най-важния показател в компактния премиум SUV клас, но това не означава, че представянето не е фактор. Особено, като знаем, че тези автомобили често се тъпчат с багаж по време на ваканционни пътувания.

Така че, след като добавите пътници, багаж, може би дори куче, ще имате нужда от достатъчно мощност и въртящ момент, за да можете безопасно да изпреварвате автомобили по магистралите или бързо да извършите рязка маневра на селски път.

Ако изцяло новият XC60 се окаже вашият SUV и вие се чудите между версиите D5 и D4, ето какво трябва да знаете.

И двата модела са оборудвани с 2.0-литрови турбодизелови двигатели. Първият разполага с 235 к.с. и 480 Nm въртящ момент, а вторият – 190 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. И двата тежат еднакво, така че в крайна сметка всичко се свежда до това колко по-бърз е D5 от D4.

Според Volvo, XC60 D5 ще удари 100 км/ч. за 7.2 секунди, докато D4 ще се нуждае от 8.4 секунди, така че на хартия всичко е ясно. Въпреки това, Carwow тества двата модела и резултатът може да се види във видеото по-долу.