Повече от 20 години феновете на BMW тръпнеха в очакване докато се прероди един от най-култовите модели на марката – BMW 8-серия. Буквално преди седмици зашеметяващото концептуално купе беше представено на конкурса във Вила д’Есте и със сигурност ще предизвика значителен интерес сред клиентите, когато излезе на пазара.

Дотогава, обаче, маркетинговите специалисти на немската компaния ще се погрижат интересът ни към 8-серия да набъбва до все по-голяма степен, използвайки инструменти като видеоклипа публикуван над статията.

Със сигурност по-възрастните от вас изпитват носталгични чувства, припомняйки си времето на BMW 850i – модел, който може би изпревари в някаква степен бъдещето. Тези чувства определено ще преминат в приятни емоции, когато новата серия 8 излезе на бял свят. Освен това тя се ражда в изцяло нова демографска среда, когато нейни оценители ще бъдат хора родени след смъртта на нейния предшественик – E31. И повярвайте… неините свежи и съблазнителни форми има с какво да впечатлят аудиторията.


Когато през следващата година BMW 8 Coupe бъде пуснато в продажба, то ще заяви претенции за голям дял от потенциалните клиенти на S-Class Coupe, като двамата вероятно ще се борят за надмощие в горните нива на луксозния клас.
Интересно е, че Audi все още не проявяват желание към въпросния сегмент, но сме сигурни, че ще бъде добре приветствано от клиентите, ако все пак решат да покажат свое луксозно Coupe на A8 например. Пък и никога не е късно за фирмата от Инголщад – припоменете си какво се случи с първото поколение на A8.

Гледайте видеото, а след това вижте 40-те снимки на новата 8-серия във Вила д’Есте