Вижте първия мотоциклет на Aston Martin

Aston Martin

Aston Martin и Brough Superior разкриха AMB 001, нов мотоциклет в ограничен брой, който дебютира на изложението в Милано.

Новият супербайк ще бъде ограничен само до 100 броя, предлагащ комбинация от дизайн на Aston Martin и най-модерния инженереринг на Brough Superior „за ценителите на мотоциклетистите“, се казва в официалното съобщение за пресата.

Завършен в състезателните цветове на Aston Stirling Green и Lime Essence с матово черни джанти и вилки, новият AMB 001 използва корпус от карбон и се задвижва от турбо V-twin двигател със 180 к.с. Теглото е само 180 кг. Перфектно съотношение.

„Вярваме, че това трябва да бъде авангарден мотоциклет и сме много горди да видим крилата на Aston Martin на мотоциклет за първи път“, казва Марек Райхман, изпълнителен вицепрезидент на Aston Martin и главен креативен директор. „Готовият продукт е наистина красив мотоциклет; дизайнерско и инженерно произведение на изкуството.“

Красивата форма на новия супербайк е подчертана от карбонова перка, която е подобна на автомобилите на Aston Martin. Тя се простира по цялата дължина от резервоара за гориво, под седалката до задната гума.

Новият AMB 001 ще бъде построен и сглобен на ръка в завода на Brough Superior в Тулуза, Франция. Всеки един от 100-те планирани мотора ще струва 108 000 евро, като първите доставки ще започнат в края на 2020 г.