От тайните помещения на отдела за Изследване и развитие на Porsche идва цял куп прототипи, които помогнаха да се проправи пътя за някои от значимите автомобили днес.

За щастие германският автомобилен производител избра пет от тях, включени във видеоклипа, като започва с Porsche 984 – компактен, лек и аеродинамичен роудстър.

Той тежи едва 880 кг, има двигател със 135 к.с. Може да достигне 220 км/ч. и неговата единствена цел е да постигне динамични характеристики чрез ниското си тегло при шофиране, вместо да използва мощен двигател.

Базиран на първото поколение Cayenne виждаме Porsche Cayenne Cabrio. Моделът има тарга ролбар, който автопроизводителят нарича „отличителен дизайнерски белег“, и идва не с една, а с две различни задни конструкции.

Очевидно е, че Porsche Cayenne Cabrio никога не е имал намерение да влиза в производство, но какво да кажем за тази 1987 911 Carrera 3.2 Speedster. Тя разполага само с едно място и пластмасово покривало за пасажерското. Модел, напомнящ за 550 Spyder от 1950-те.

Porsche Panamericana, от друга страна, е направен през 1989 г. като подарък за Ferry Porsche. Дизайнът е завършен само за няколко месеца и виждаме покрив с цип, който се съхранява в багажника. Този прототип има 250 к.с. и е можел да достигне 210 км/ч.

Porsche запазва първата позиция за много специален прототип, който проправи пътя за един от най-емблематичните модели на марката. Той е снабден с хибридно задвижване и беше показан на шепа журналисти през 2012 г. Те имаха шанса да го докоснат и да преживеят усещането. Сега вижте в клипа за коя кола става дума.