Вижте някои от най-легендарните модели на VW в класическо рали

рали

2019 г. Sachsen Classic рали ще се провежда на 22-24 август между Дрезден и Лайпциг с обща дистанция от 580 км. То ще обиколи някои от най-забележителните места в страната и със сигурност е атракция за местното население.

Volkswagen не искаше да пропусне възможността да представи пет специални купета: Karmann Ghia TC 145 (1970), Karmann Ghia Type 14 (1974), SP 2 (1974), Scirocco I SL (1981) и Passat B2 CL Formula Е (1983).

От изброението, със сигурност SP 2 е може би най-екзотичният модел (въпреки факта, че са построени над 11 000 бройки) и е произвеждан само в Бразилия. Междувременно Karmann Ghia TC 145 също е предназначен изключително за бразилския пазар, а въздушно охлаждания Type 14 Coupe се откроява с редкия си цвят Saturn Yellow Metal.

Що се отнася до Scirocco и Passat, първото е специално издание със спортни алуминиеви джанти, преден спойлер и редки лепенки, докато Passat е икономичната версия на модела и дори включва старт-стоп система, спестяваща гориво – доста иновативно за 1983 г.

Що се отнася до автомобили, Саксония има дълги традиции. Тя е дом на VW Group от 90-те години на миналия век с фабрики в Цвикау, Кемниц, Дрезден и Лайпциг, така че не е чудно, че VW подкрепя ралито Sachsen Classic от самото начало.

Посетителите ще могат да видят и микробус Currywurst и уникален микробус за сладолед, сервиращи кулинарни изкушения. Двата T2 буса ще присъстват на финала на Симонсплац в Лайпциг в събота.