Вижте на какво подлагат Porsche Cayenne Hybrid преди производство

Cayenne

Когато мислите за Porsche си представяте спортни автомобили. Може би луксозни седани и кросоувъри също. Но немският автомобилен производител всъщност е един от водещите световни производители на хибриди. И следващия, който се готви да се представи, е електрифицираната версия на новия Cayenne.

Към базовия, S и Turbo версиите на големия кросоувър на Porsche ще се добавят и новите бензино-електрически хибриди. Но преди да го направи, производителят трябва да ги изпробва и да ги тества мащабно.

„Ние сме на прага на пускането на автомобилите на пазара и ги привеждаме в бързи темпове относно функционалността“, казва мениджърът на продуктовата SUV линия на Porsche Оливер Лакуа. „Ние ги тестваме още веднъж по начин, фокусиращ се към клиентите.“

Новите Cayenne хибриди се очаква да получат същия двигател, който дебютира в Panamera Turbo S E-Hybrid. В суперавтомобила той произвежда 671 конски сили и въртящ момент от 850 Nm, което е значително повече от 550 к.с. и 770 Nm в настоящия Cayenne Turbo, но остава да се види, дали резултатът ще е същият за Cayenne. Освен това поставянето на този двигател в кросоувър изисква справянето с по-голяма маса, по-висок център на тежестта и възможност (колкото и да е малка) за офроуд.

В този ред на мисли Porsche подлага новите Cayenne хибриди на изтощаващи тестове като жегата на Дубай и Южна Африка, студа на Канада и на всичко друго, което можете да се досетите. Можете сами да се убедите от снимките по-долу, публикувани от самия производител.