Вижте най-мощният Mercedes-AMG A45 в света

AMG A45

Настоящият Mercedes-AMG A45 никак не е бавен. Неговият 2.0-литров турбо агрегат разполага с мощност от 376 конски сили и 475 Nm въртящ момент.

Все още ни е трудно да повярваме, че тази мощ идва от 4-цилиндров двигател със само 2.0 литра обем. Времето до 100 км/ч. отнема 4,2 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път до 250 км/ч. Това е прекалено много за хот хеч в серийно производство, но явно все пак недостатъчно за някои.

Да видим този конкретен AMG A45, който е превърнат в хипер-хеч от гръцки тунер. Клипът, качен в YouTube е кръстен „най-мощният Mercedes-AMG A45 в света“, но това остава непотвърдено. Все пак това брутално чудовище има над 600 конски сили и 634 Нм въртящ момент, както показва диаграмата. Видеото разкрива и поставянето на нов, по-голям турбо кит.

Клипът също така показва колата и по време на дино тест, преди да достигне максимална скорост на тест по магистралата. В Гърция няма пътища без ограничение на скоростта, което добавя още адреналин към теста. Виждаме ускорение от 140 км/ч. до достигането на умопомрачителните 300 км/ч.