Вижте най-интересното, което да очакваме от 2019 г.

2018 официално приключи, а през новата 2019 година редица автопроизводители ще покажат нови дългоочаквани модели.

Всичко ще започне след няколко седмици, на Северноамериканското международно шоу, където ще видим Ford Mustang Shelby GT500. Отличаващ се с V8 двигател с механичен компресор, той ще произвежда повече от 700 к.с. и ще е по-мощен от емблематичния Ford GT.

Ford обещава, че GT500 няма да бъде само чиста мощ. Вместо това, той ще бъде оборудван с „иновативни технологии за писта, подобрен хардуер за производителност, заедно с агресивен и функционален дизайн.“

Toyota Supra

GT500 няма да бъде единственият интересен модел, който ще дебютира в Motor City, тъй като Toyota най-накрая ще покаже новата Supra. Базирана на същата платформа, която е в основата на BMW Z4, Supra ще се отличава с уникален дизайн и тунинг елементи.

Моделът ще използва 3.0-литров 6-цилиндров двигател от BMW. Той произвежда 382 к.с. и 500 Nm въртящ момент при Z4 M40i и ще изпраща мощността към задните колела чрез диференциал с ограничено приплъзване.

BMW M8

BMW пък ще покаже новото M8. През изминалия месец се появиха няколко снимки, които разкриха, че автомобилът ще има агресивна предна броня, гланцирани черни детайли и интересна решетка. Купувачите ще получат и покрив и дифузьор от карбон и спортна изпускателна система с четири ауспуха.

Спецификациите остават непотвърдени, но се очаква моделът да дойде с 4,4-литров V8 с две турбини, който произвежда около 617 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Двигателят дава възможност на M5 Competition да ускори от 0 до 100 км/ч. за 3,3 секунди, преди да достигне максимална скорост от 304 км/ч.

Audi S6

Мощните купета няма да бъдат единствената забележителност през 2019 г. Audi вече завършва новото S6. Отличаващ се със сдържан дизайн, седанът ще има спортно окачване и изпускателна система с четири накрайника.

Макар че може да изглежда доста обикновен, автомобилът използва 2,9-литров V6 двигател, който произвежда около 444 к.с. и 600 Nm въртящ момент.

Land Rover Defender

Кросоувър и SUV феновете имат за какво да чакат, тъй като Land Rover най-накрая ще покаже новия Defender. Той ще разполага с модерен дизайн и изцяло нова платформа, която обещава да направи модела по-удобен от предшественика си.

Опциите на двигателя остават непотвърдени, но можем да очакваме бензинови и дизелови единици. Базовата версия ще използва 2.0-литров 4-цилиндров двигател, докато по-мощните варианти ще имат 6-цилиндров агрегат.

Range Rover Velar SVR

Тези, които търсят нещо по-мощно, винаги могат да изчакат предстоящия Range Rover Velar SVR. Отличаващ се с елегантен дизайн и 5,0-литров V8 двигател с компресор, той ще произвежда около 542 к.с. и въртящ момент от 679 Nm. Моделът трябва да може да се изстреля от 0 до 100 км/ч. за приблизително 4.1 секунди.

Corvette C8

И накрая, но не на последно място, Chevrolet ще представи изцяло нов Corvette, който за първи път ще бъде със средноразположен двигател. Очаква се той да дебютира това лято, като моделът ще изглежда много по-екзотичен от своя предшественик.

Слуховете предполагат, че Corvette ще се предлага с различни двигатели, включително модернизиран 6.2-литров V8, който произвежда около 500 к.с. Може да има и нов 5,5-литров V8, който да развива до 800 к.с. в комбинация с две турбини.

Това са само някои от моделите, които се очаква да разтърсят автомобилния пазар през 2019 г. Вие кой от тези очаквате да видите с нетърпение?