Вижте най-бързата бронирана кола: Audi е!

брониран

Бронираните превозни средства обикновено са големи луксозни седани или джипове, които са толкова забавни за шофиране, колкото училищен автобус. AddArmor се опитва да промени това, като показа най-бързата бронирана кола в света.

С максимална скорост от 325 км/ч., бронираната машина се базира на Audi RS7 Sportback, модифициран от APR.

Започвайки под капака, моделът е оборудван със система APR Plus Stage II, която позволява на 4.0-литровия V8 двигател с две турбини да произвежда 760 к.с. и 1085 Nm въртящ момент. Това позволява на колата да достигне 100 км/ч. само за 3.0 секунди.

AddArmor не искаше да развали впечатляващите резултати, така че използва поликарбонатно покритие, което е 10 пъти по-здраво от балистичната стомана, въпреки че тежи с 60% по-малко. Компанията също така инсталира специални прозорци, които са „многослойна смес от поликарбонат и балистично стъкло“.

Бронята добавя към превозното средство по-малко от 90 кг и осигурява на пътниците нива на защита B4. Това позволява на колата да предпази хората от пожар от малки оръжия, включително изстрели от .44 Magnum.

AddArmor добавиха и набор от контрамерки, които биха направили всеки шпионин горд. Акцентите включват лют спрей, обичайната система за пушек и „звукови оръдия”. Моделът също има заслепяващи светлини, вдъхновени от самолетите, run-flat гуми и електрошокови дръжки, които ще ви раздрусат, подобно на тейзър пистолет.

Автомобилът също така разполага със система за откриване на мини, камера за нощно виждане с 360 ° ъгъл и „устройство за откриване на газ под налягане с вградени противогази и въздушни резервоари за доставка на свеж въздух за дишане.“

Ако нещата наистина загрубеят, предната бариера може да бъде използвана за таран, без да се засегне радиатора. В багажника има биометрични стойки за оръжия, които могат да държат пистолети и всякакви пушкала.

В момента бронираният RS7 е на разположение и струва € 182,880. Това е с € 81,270 повече от стандартния модел, но компанията твърди, че пакетите започват от само € 24,978.

В изявлението си, президентът на AddArmor Джеф Енген каза: „С новия AddArmor APR RS7 искахме да покажем как днешната технология за брониране позволява на шофьорите да избират от широка гама автомобили, които обикновено не се свързват с бронирани превозни средства.“