Renault има много да доказва с новото поколение Megane RS, така че колата трябва да е по-добра от своя възхваляван предшественик.

Първо, то трябва да откъсне купувачи от Ford Focus ST и Honda Civic Type R, а от друга страна, трябва да подобри рекорда на Nurburgring за автомобилите с предно предаване от Honda.

Но как французите планират да го направят? С интелигентен инженеринг, завиване на четирите колела, което ще е първият модел в сегмента, и двигател от новото Alpine A110, който е леко модифициран за френския хот хеч.

1.8-литровият двигател предлага 276 к.с. и 390 Nm въртящ момент към предната ос и е комбиниран с 6-степенна ръчна или 6-степенна кутия с двоен съединител. Това позволява на новия Megane RS да ускори от 0 до 100 км/ч. спринт само за 5.8 сек.

Неговата максимална скорост остава неразкрита за момента, но новото видео, споделено от L’Argus, показва, че хот хечът се изстрелва, използвайки Launch Control. Първата част на скоростомера е покрита за нула време, а колата в крайна сметка достига 237 км/ч след едноминутно постоянно ускорение.

Предполагаме, че с достатъчно пространство, четвъртата генерация на Megane RS в крайна сметка ще достигне максимална скорост от около 250 км/ч., така че Trophy версията, която ще се появи до края на годината, вероятно ще бъде още по-бърза.