Вижте как се отразяват ниските температури на електромобилите

електромобили

Ниските температури и зимата са сковали по-голямата част от Европа и САЩ, но дори и по-скромните температури могат да имат отрицателно въздействие върху електрическите превозни средства.

В ново проучване, AAA установи, че температурите от -6.6 ° C могат да намалят пробега на електрическите превозни средства средно с 41%. Това се дължи на множество фактори, включително използването на климатичната система за отопление на кабината.

Проучването установи също, че студеното време има по-голямо въздействие върху пробега от горещите температури. Когато живакът се изкачи до 35 ° C и се използва климатик за охлаждане на интериора, изминатото разстояние намалява средно със 17%.

Въздействието върху пробега е по-малко драматично, когато системата за контрол на температурата е изключена. При температури от -6,6 ° C, той намалява с 12%. При 35 ° C загубата е едва 4 процента.

Тъй като екстремните температури влияят на електрическите превозни средства, водачите, живеещи в студен и топъл климат, могат да очакват по-често да презареждат батериите си. Според проучването, AAA установи, че това ще струва допълнителни € 21.37, за да се изминат 1000 мили, при температури от -6.6 ° C и допълнително € 6.99, когато навън е 35 ° C.

Тестът включва пет различни електромобила: 2018 BMW i3s, 2018 Chevrolet Bolt, 2018 Nissan Leaf, 2017 Tesla Model S 75D и 2017 Volkswagen e-Golf.

BMW i3s се представи най-лошо, тъй като пробегът при -6,6 ° C с включена климатичната система спада с повече от 50%. I3s също се представи най-лошо при топло време, като разстоянието на ток падна с над 20%.

На другия край на спектъра, Nissan Leaf се представи най-добре, тъй като има най-малки загуби при -6,6 ° C и 35 ° C с включен климатик.

Според Меган МакКернан, мениджър на Автомобилния клуб към автомобилния изследователски център в Южна Калифорния – „изследванията ясно показват, че електрическите превозни средства процъфтяват в по-умерен климат, с изключение на това, че повечето американци живеят в райони, където температурата варира.“ Тя допълва, че „Производителите на автомобили непрекъснато бележат прогрес при подобряване на гамата, но с тази информация шофьорите ще бъдат по-добре запознати с въздействията, които различните климатични условия могат да окажат върху техните електрически превозни средства.“