citroen c5 aircross

Перлата в короната на френските SUV-ове днес носи името Citroen C5 Aircross. И за да е ясно на всички, че моделът е достоен носител на емблемата с борче, инженерите от Париж са спазили старата традиция да разработят едно от най-иновативните окачвания.

Наречено е „Progressive Hydraulic Cuchions“ и елиминира конвенционалните амортисьори и пружини, заменяйки ги с по два хидравлични стопера за всяка страна, които гарантират по-гладка возия.

Новото окачване е презентирано в кратко видео от 1 минута и 35 секунди, където C5 Aircross смело пренася дизайнерските си лети джанти от гладкия асфалт върху неравен кален терен, без това да се отрази особено на комфорта в кабината. Камерата дори ни показва чаша с кафе, която не се разклаща и при най-резките маневри. Това ни напомня за немският филм Fast Track: No Limits , където състезател а ла Пол Уокър поставяше чаша с кафе на поставка всеки път, когато участваше в незаконни гонки.

Освен върху окачването, видеото акцентира и над други функции на новото C5, като например системата за потегляне от наклон, безжичното зареждане на смартфон, отварянето на багажник без докосване, панорамния покрив, адаптивния круиз контрол и системата за 360-градусова камера.

Приятно гледане :