Toyota Supra и BMW Z4 M40i са по същество еднакви. Те споделят платформата, задвижването и много други компоненти, така че човек би си помислил, че те в крайна сметка ще бъдат сходни от гледна точка на производителността. За да видим дали това наистина е така, CarWow изправя двете машини в редица тестове.

Тъй като това сравнение е проведено в Обединеното кралство, BMW Z4 M40i е в европейската си спецификация. Неговият 3.0-литров турбо 6-цилиндров двигател доставя 335 к.с., което е с 47 к.с. по-малко от американската версия. Toyota Supra, както на американския, така и на европейския пазар, осигурява същите 335 к.с. благодарение на същия двигател.

Имайки предвид това, очаквате двата автомобила да бъдат рамо до рамо в драг състезание. Въпреки това, Supra лесно побеждава BMW-то по права линия.

В двата пробега от място с включен launch контрол, японският спортен автомобил лесно задмина немския си побратим. Подозираме, че това е така, защото Z4 M40i доставя реални 335 к.с., както съобщават от Мюнхен. За сравнение, Supra е доказано, че има значително по-голяма мощност от претенциите на Toyota, може би близо до 382 к.с.

Предимството на Supra е особено ясно изразено в състезание от летящ старт, където Supra лесно се справя с конкуренцията и продължава да ускорява пред кабриолета. Въпреки това японката загуби теста при спиране. Явно не всичко е само чиста скорост.