Вижте какво ще ни предложи бъдещото BMW i4

i4

BMW i4 все още е далеч от шоурумите, но това не ни спира да се интересуваме от него. Вижте каква информация пусна компанията за предстоящия конкурент на Tesla!

Според автомобилния производител, i4 ще има „спортен и елегантен дизайн, първокласно качество и просторен комфорт и функционалност като на четириврато Gran Coupe.“

Моделът ще се възползва от технологията eDrive от пето поколение, а BMW казват, че автомобилът ще бъде оборудван с електродвигател, който развива максимална мощност от около 523 к.с., достигайки нивото на V8 двигател от настоящето. За справка, днешните M3/M4 модели предлагат 444 к.с. от 3,0-литров 6-цилиндров бензинов агрегат.

Това изобилие от мощност ще даде възможност на i4 да ускорява до 100 км/ч. за около 4 секунди и да достигне максимална скорост над 200 км/ч.

Моторът ще се захранва от изцяло нова батерия, която използва най-новите клетъчни технологии. Компанията не се впуска в твърде много специфики, но каза, че батерията тежи около 550 кг и има капацитет от около 80 кВтч. Това означава, че колата ще може да измине 600 км с едно зареждане по WLTP цикъла.

Когато дойде време за презареждане на автомобила, собствениците ще могат да разчитат на зареждане до 150 кВт. Това означава, че моделът може да предложи 80% от капацитете си за около 35 минути. Ако имате време само за бърза спирка, зареждане от шест минути може да осигури пробег до 100 км.

I4 беше визуализиран от концепцията iVision Dynamics, а BMW казва, че производственият модел ще има динамични линии и аеродинамично оптимизирани детайли, които вероятно ще включват напълно затворена решетка. Моделът също така обещава да има просторен интериор, който е идеален както за пътуване на дълги разстояния, така и за ежедневно ползване.

I4 ще стартира през 2021 г. и ще се строи заедно с 3-Series в Мюнхен, Германия. Преди да пристигне обаче, BMW ще представи iX3 и производствената версия на iNEXT концепцията.