Вижте едно от двете Porsche 911 GT2 RS в цвят Ruby Star

Ruby Star

Програмата на Porsche Paint To Sample предлага на клиентите си почти безкраен избор от цветове за вашето мечтано Porsche. Един от най-забележителните е „Ruby Star“.

Това реално е розов цвят, но Ruby Star е един от най-редките предлагани от производителя цветове. Не много клиенти избират него, но когато го направят, веднага получават едно от най-желаните Porsche-та на пътя.

Само две Porsche 911 GT2 RS са боядисани в Ruby Star. Първото от тях е невероятно GT2 RS, което наскоро бе доставено на клиент в Солт Лейк Сити, Юта. Интересното е, че автомобилът не включва пакета Weissach, но боята Ruby Star е съчетана със сатенено черни джанти и жълти спирачни апарати.

Що се отнася до втората кола, тя се намира в Манама, Бахрейн и включва споменатия пакет Weissach. Това означава, че тя е по-лека, като включва олекотени черни джанти и карбонов таван.

Не се знае много са притежателите на двете уникални GT2 RS-ки, но собственикът на колата от Солт Лейк Сити ежедневно кара Porsche 918 Spyder на над 16 000 км.

Напомняме, че Porsche 911 GT2 RS от 991 поколение е оборудван с 3.8-литров twin-turbo боксерен 6-цилиндров двигател с мощност от 690 к.с. и въртящ момент от 750 Nm.

Ruby Star