Вижте единственото Maserati Quattroporte Shooting Brake от 6-та генерация

Quattroporte

Maserati никога не посмяха да направят Shooting Brake версия на Quattroporte, но преди няколко години Carrozzeria Touring построи четири, базирани на предишното поколение. Това повлия косвено и за създаването на този автомобил.

Един ентусиаст е бил толкова разочарован от факта, че пропуска шанса да се сдобие с един от 4-те модела, разигран на търг през 2013 г., че ражда идеята да си направи собствена Shooting Brake версия.

Quattroporte

Така се ражда идеята за уникално и единствено по рода си Quattroporte Shooting Brake. Мъжът прави запитване до няколко британски компании, за създаването на своята мечтана кола. Въпреки това, повечето от тях искат около 200 000 британски лири за преобразуването, без в това да влиза цената на Quattroporte. Скоро след това отчаяният ентусиаст се среща с Адам Реддинг, реномиран реставратор на коли, и след като определят бюджета и изграждат концепцията, Адам се захваща за работа. Що се отнася до превозното средство-донор, то започва живота си като 2015 Quattroporte и е регистрирано за първи път през 2016 година.

Quattroporte

Приблизително 1500 човекочаса са нужни, за да се завърши проекта. Разбира се, най-впечатляващ е задният край, който изглежда уникално и разполага с електрически багажник. Отвън автомобилът грее в Gunmetal Grey боя, а 20-инчовите алуминиеви джанти Mercurio допълват визията, Nero кожа, черен пиано лак, сателитна навигационна система, отопляеми седалки, подвижен таван, камера за заден ход и други глезотии радват окото в интериора. Най-важното е, че това е единственият по рода си Shooting Brake, който е изминал само 14 023 км. Задвижването се осигурява от 3.0-литров дизелов двигател.

Понастоящем колата се продава от Autostorico в Обединеното кралство и ако искате да я добавите към колекцията си, ще трябва да се свържете директно с тях, за да разберете колко струва.