Вижте величественото Porsche 935 Clubsport, цялото в карбон

935 Clubsport

Porsche 935 Clubsport отскоро започна да радва своите нови собственици. Един такъв екземпляр, решен изцяло в карбон, пристигна току що в САЩ. Вижте го!

Porsche представи модела 935 в състезателна разцветка миналата година и предложи на клиентите широк спектър от предложения за боя, от които да изберат. Очевидно тези, които имат достатъчно пари, могат да изберат и версия без никакво покритие. По този начин на показ се открива невероятното купе, направено изцяло от карбон.

В допълнение, скъпата каросерия на това 935 е покрита с филм за защита от боя от Protective Film Solutions в Калифорния, за да го предпази от удари с камъчета и да гарантира, че ще изглежда толкова добре и след години.

Само 77 броя от новия 935 Clubsport ще достигнат до потребителите. Всеки от тях е базиран на шосейното 911 GT2 RS и затова използва 3,8-литров боксерен агрегат с турбокомпресор, който предлага 690 к.с. Този двигател е съчетан със 7-степенна трансмисия с два съединителя, която изпраща мощността към задните колела чрез оптимизиран състезателен диференциал с ограничено плъзгане.

Porsche казва, че 935 Clubsport тежи 1380 кг, въпреки че подозираме, че този екземпляр ще тежи по-малко предвид липсата на боя. Не че има значение при автомобил с почти 700 коня, но все пак…

Смята се, че само най-запалените колекционери на германския производител са получили възможността да си закупят базирания на GT2 RS модел. Цените започват от 701 948 евро, но въпреки това бройките вече са разпродадени.