Видео: Автомобилната култура в Япония

Япония

Автомобилната култура в Япония не се среща никъде другаде по света. Тя е изпълнена с местни спортни автомобили, най-нови суперавтомобили, както и тунинг индустрия, която е по-голяма, отколкото навсякъде другаде.

При пътуване до Япония, дрифт звездата от Нова Зеландия Mad Mike реши да създаде документален филм, който подчертава автомобилната култура при суперавтомобилите в Япония и видеото си заслужава гледането.

Един от националните герои в това поприще е Ватару Като, човекът зад Liberty Walk. Предпочитайки да определя тенденциите, а не да ги следва, Като е създал едни от най-лудите суперавтомобили изобщо.

В другия край на тунинг спектъра, много японци имат афинитет към американските автомобили, превръщайки ги в lowrider-и. Ако искате да се откроите по улиците на САЩ, малко неон под вашата кола ще свърши работа.

В Япония трябва да стигнете доста по-далеч, за да ви забележат. Ненормални джанти, цветови решения и всичко, което местните хора смятат за забавно ще видите в страната на изгряващото слънце. Дори инсталирането на изпускателна система, която стърчи 3 метра във въздуха може често да се забележи. Хората там не се интересуват какво мислят другите за колите им. Достатъчно им е те да изразяват своята личност и виждания чрез автомобила си и това ще ги удовлетвори. Все пак идеята зад тунинга е точно такава и всеки трябва да признае труда на другия.