Преди дни, за Ви показахме новата играчка на бившият скиор Йон Олсън. И ако тогава разполагахме само с няколко снимки, сега ще ви покажем по-обстойна галерия, както и малко повече информация относно RS6-цата наречена „Phoenix“.

Както вече ви разказахме, преди броени дни ABT представиха най-новото си творение, а именно супер екстремното Audi RS6 + на Йон Олсън. Колата носи името „Phoenix“ в памет на предишният звяр (отново RS6) на скиора, който изгоря злощастно.

За база на проекта е използвано Audi RS6 Performance, което серийно разполага с 605к.с. и 700Nm. Колата е получила пакетът на ABT – „Power R“, благодарение на който комбито вече разполага със 735к.с. и 920Nm.

Тунерите възнамеряват да направят лимитирана серия „Phoenix“ от 50 автомобила. Все още не е ясно, дали всички от тях ще бъдат облепени по същият начин, като тази на Йон Олсън. Те обаче със сигрност ще бъдат със същите джанти „ABT Aero“, които са създадени специално за „Phoenix“. Бегачките ще бъдат оборудвани и със спецаиална спортна титанова изпускателна система, която генерира повече от величествен звук.

Колата на Йон Олсън, подобно на предишната му RS6-ца изглежда доста екстравагантно. Надяваме се тя да има различна съдба от предишната, тъй като загубата на втора такава прелест е направо престъпна.