Козметичните ощипвания, които новото Volvo V60 получава с R-Design пакета, са само част от „гъделите“ идващи с агресивното ниво на оборудване на спортното комби.

Клиентите на компанията ще трябва да се бръкнат с минимум 35 410 паунда, за да получат новото Volvo V60 във версията, която конкурира немските BMW 3-серия Touring M Sport и Audi A4 Avant S Line. Очаква се шведското комби да постави рекорди по продажби в сегмента си.

Една от големите новости при R-Design пакета е, че сваля колата по-ниско до земята с 12 мм. Новите пружини са по-твърди, а от Volvo твърдят, че това допринася за още по-приятното поведение на автомобила по време на шофиране.

Относно Дизайна на R-Design пакета, освежаванията си личат отвсякъде. В предната броня виждаме по-широки отвори за въздух, силно изразен сплитер и като цяло муцуната е оооще по-агресивна от преди. В задницата промените на са много кардинални, тъй като и обикновената версия разполага с малък дифузьор. В спортния вариант, за който говорим обаче, лайсната околко гърнетата е още по-дълбока.

Голяма част от детайлите по купето са покрити с черен лак като например огледалата, облицовките на прозорците и челната решетка, а в арките на калниците място намират 18 или 19 инчови джанти в зависимост от това с кой двигател ще изберете новото Volvo V60.

А те са, както знаете и от предишната ни статия ревю, два дизелови D3 и D4 мотора съответно с мощност 148 к.с. и 187 к.с., както и познатите Т5 и Т6 с 247 к.с. и 310 к.с.