Вероятно муле на MAZDA RX-9 бе засечено на тестове

RX-9

Откакто Mazda RX-8 излезе от производството и дори преди това, слуховете за наследник на спортиста с роторен двигател не спират.

Това, разбира се, се дължи на факта, че Mazda разполага със специален екип от инженери, работещи по продажбата на спортни автомобили с роторни двигатели, които могат да донесат печалба и да преминат тестовете за вредни емисии. Наскоро Mazda каза, че следващият спортист няма да дойде преди 2020 г. Тези снимки обаче предполагат, че развитието на тази част от историята на марката е крачка напред.

Трудно е да се каже със сигурност, че тази RX-8 определено е муле на RX-9, но поне изглежда вероятно. Както се вижда, предната броня е модифицирана за допълнително охлаждане, от което обикновена RX-8 не се нуждае чак в такава степен. Също така прототипите на Mazda често носят HG DC регистрационни номера в Европа.

Ако приемем, че това всъщност е муле на RX-9 , все още има много дълъг път, преди да видим нещо по-завършено. И дори ако тестовете са на роторен задвижващ механизъм, Mazda може лесно да се откажат от проекта. В същото време това е първата следа, че проектът RX-9 действително вижда развитие. Разбира се, Mazda няколко пъти споменаха, че работят върху нов роторен двигател, но това може да е  PR, който да поддържа интереса.

Все пак, ние избираме да вярваме, че това муле е положителен знак за развитие на идеята. Да живее роторния двигател и дългогодишните спортни успехи на Mazda.