Българското Audi A6 – красота и скорост в едно

Това Audi A6 4G е българско и е едно от най-красивите, които сме виждали.

Audi-то е произведено през 2012 година и крие под капака си 3-литров би-турбо дизелов агрегат, който стоково генерира 313к.с. Е в случая, както ще разберете малко по-късно, колата е далеч по-мощна.

А6-цата е с пълен S-line пакет, както отвън, така и отвътре. Въздушното окачване е оборудвано с допълнителен модул, чрез който посредством телефон може да се контролира височината на колата. Най-ниската точка, до която може да се свали е едва 34мм. от пътя. Автомобилът е частично фолиран, като дизайнът е взаимстван от българските военни самолети по време на Втората световна война. Адмирации за собственика на красавицата, тъй като е доста идейно. Освен интересната шарка, тази A6 4G ползва и добавки на „Maxton Design“, които придават още по-агресивна визия. Освен това колата е обута и с 20-цолови джанти „OZ Dakar“ със завидната ширина 10J.

Всичко това обаче се вижда и на снимките, любезно предоставени ни от „GTPhotography“. Какво обаче се крие под капака на това Audi A6 4G?

Както вече споменахме двигателят е 3-литров би-турбо дизел. DPF-ът, както и катализаторите са премахнати и софтуерно изключени. Интеркулерът е заменен с въздушен на „Wagner Performance“. Колата е с „K&N“ филтър и RS6 air box. Това обаче не е всичко. Голямата турбина е хибридна – компресорната перка е заменена с билет такава и в момента е ГТ3071, а заводската е ГТ3065. Изпускателната система също е променена. В нея има поставени допълнителни модули, които подобно на въздушното окачване, могат да се контролират през телефон. Собственикът сам регулира силата на звука от гърнетата, както и неговият тембър.

Колата е получила и софтуер, от покойния Тони Тодоров (Келеша), един от най-добрите мапери не само в България, но може би и в цяла Европа. След неговата намеса колата е извадила около 450к.с. и 850Nm на мотора. Въпреки че, както много хора наричат комбито – „буркановоз“, то тежи близо 2 тона, ускорението му е умопомрачително. Спринтът от 0 до 100 км отнема едва 4 секудни, а до 200 са му нужни под 15 секунди. Впрочем на последния кръг от българският национален драг шампионат в Сливен, колата постигна време от 12.17 секунди на 400 метра.

На всички е ясно, че A6 – цата е изключително красива и бърза. Истински щастливи ни прави и фактът, че колата е българска и сме имали шанс да я видим на живо. Надяваме се в бъдеще да станем свидетели на още български проекти, направени по подобен начин.

Благодарим, както на собственика, че ни позволи да представим автомобила му, така и на „GTPhotography“ за страхотните снимки, които ни предоставиха.