Бъдещото BMW M3 се подготвя на пистата

BMW M3

Хубавите неща идват на тези, които чакат – и това изглежда е мотото на BMW за развитието на новото M3. Автомобилът е подложен на тестове на пистата от доста време. И ще продължи да го прави вероятно още една година, както би трябвало да бъде, защото представянето му се очаква през 2020 г.

През това време инженерите ще прецизират всеки детайл, правейки го по-бърз на всички предшественици. Превръщането му в мечтания автомобил за ентусиасти и истински съперник на Mercedes-AMG C63 е необходима задача, която изисква задълбочени тестове и фина настройка. Част от този процес бе заснет на видео.

Уловен на Nurburgring, моделът в клипа предлага добра възможност да видите какво постига той в ръцете на тестовите пилоти на компанията. Що се отнася до визуалната част на автомобила, камуфлажът продължава да ни пречи да видим неговите детайли. Въпреки това, преработената предна броня с по-големи въздухозаборници, четворните изпускателни тръби, вградени в дифузора, по-ниският просвет и по-големите колела, ще бъдат неговите определящи характеристики.

2021 M3 ще се предлага в два варианта. И двата се задвижват от 3,0-литров, twin-turbo редови 6-так. „Нормалният“ модел ще получи 473 к.с., докато Competition версията ще бъде с 30 к.с. по-мощна.

Мълвата казва, че ще се предлагат както версии със задно предаване, така и със задвижване на всички колела. Феновете ще имат повод за радост, тъй като 6-степенната ръчна скоростна кутия ще се предлага заедно със 7-степенната автоматична с двоен съединител, т.е. както потвърди наскоро самият шеф на BMW M, Маркус Флаш.