Бъдещото Audi RS Q3 си играе в снега

RS Q3

Audi бе хванат да тества предстоящото RS Q3 2019, което ще бъде не само най-мощната версия на компактния SUV, но ще бъде един от най-специалните кросоувъри в своята ценова категория.

Най-големият връх в новото RS Q3 ще бъде, разбира се, неговият турбо 2.5-литров 5-цилиндров двигател. Решението на Audi да запази един от най-приятните двигатели на пазара със сигурност ще даде на новото RS Q3 известно усещане, което не може да бъде сравнено с потенциалните конкуренти.

Все още не знаем със сигурност дали Audi ще извлече повече мощ от 5-цилиндровия си двигател, но всички индикации сочат отново 400 к.с. и 480 Nm, колкото под капака на съществуващото RS3. Заедно с трансмисията с двоен съединител, новият SUV ще бъде наистина бърз. Предишните модели предлагаха 362 к.с. от същия двигател.

Последните шпионски снимки разкриват тестов автомобил, който се е лишил от повечето от камуфлажа си, като крие само зоните, които ще бъдат специфични за модела, като по-агресивната предна броня с по-големи въздушни отвори, по-широките калници и задния край, който ще има дифузер, четири изпускателни тръби и спойлер на покрива.

По-големите джанти и спирачки, разбира се, са необходими, когато имате близо 400 к.с. Шасито ще използва адаптивно окачване и интелигентната Quattro система за задвижване на четирите колела.

Интериорът ще получи пълно RS отношение, което означава спортни седалки и контрастни шевове, много карбон и RS означения.

Новият интериор на Q3 вече предлага едно от най-модерните решения за инфоразвлечение, така че не е изключено, ако RS Q3 разполага с най-модерните системи, включващи цифров инструментален панел и 10-инчов дисплей.

Audi вероятно ще разкрие RS Q3 2019 в началото на 2019 г., като някои слухове говорят за автомобилното изложение в Женева.