Бъдещото Audi A3 си показа всичко

A3

Точно като VW Golf Mk8, изглежда, че Audi са се отказали да прикриват своите прототипи на бъдещото A3. Така вече знаем какво да очакваме от новия компактен автомобил на германците.

Два прототипа на A3 в черна боя, бяха заснети без почти никаква маскировка. Ако погледнете отблизо, ще видите, че само фаровете и задните светлини имат някаква форма на прикритие, но въпреки това формата им е ясна.

Виждаме хромирана лайстна, минаваща по цялата дължина на автомобила, подчертавайки силуета му. Това вероятно е най-голямата новост, но освен това, новото A3 изглежда изчистено и малко по-динамично от предшественика си. Това става възможно благодарение на по-ниското, по-широко купе. На снимките се вижда, че прототипите са с различни джанти: 5-спицови базови, вероятно 16-инчови и по-големи и спортни, предполагаме, 17 или 18-инчови.

Както показват предишни снимки, интериорът приема по-драматичен дизайн с по-остро и насечено табло с голям инструментален клъстер и централен дисплей. Ще видим нови материали и цветови гами, както и доста системи за помощ на водача.

Както преди, A3 ще споделя платформата си с VW Golf, в случая архитектурата MQB Evo, която позволява хибридни и plug-in силови агрегати, заедно с обичайния асортимент от бензинови и дизелови мотори. Както и при Golf, няма да има изцяло електрическа версия, тъй като Audi ще пусне самостоятелен компактен електромобил по-късно.

Новият премиум компактен хечбек ще дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2020 г. и ще влезе в продажба малко след това във версия с пет врати. Ще последват седан и офроуд ориентирана версия. Спортните S3 и RS3 ще последват. Очаква се и директне конкурент на Mercedes CLA – купе с четири врати.