Бъдещият Mercedes-AMG ще детронира Panamera

AMG

Новото купе с четири врати Mercedes AMG ще включва редица нови хибридни системи с различен капацитет на батерията. Очаква се топ моделът да идва с умопомрачителните 805 к.с.

Очаква се Mercedes да представи крайният продукт на AMG GT Concept на женевското автомобилно изложение през март.

Източници от компанията разкриват, че топ версията на четиривратото купе ще разполага с брутална мощ. Хибридната система ще включва 4.0-литров V8 бензинов агрегат с две турбини, комбиниран с електромотор. Той ще намери място отзад и комбинираната мощ ще достигне 805 к.с. Разстоянието, изминато само на ток ще бъде от порядъка на 50 км.

Концернът ще предложи общо три различни батерии с различен капацитет, малко след дебюта на модела. Те ще включват основна хибридна версия с мощност 671 к.с. и обхват от 30 км. само на ток, както и модел със 738 к.с. и 40 км. електрически обхват.

AMG съперникът на Panamera ще пристигне със задвижването от E63 AMG. Това означава 604 к.с. от 4.0-литровия V8-мак с две турбини. Той е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Тя може да изключи задвижването към предната ос за добавяне на драма.

Новият модел ще съществува успоредно с предстоящото ново поколение Mercedes CLS, като компанията ще позиционира новия AMG над CLS по очевидни причини.