Бъдещият Corvette C8 не издържа собствената си мощ

Corvette C8

General Motors продължава да пази тайната около новия Corvette C8, но нов доклад предполага, че моделът се бави поради три основни проблема.

Според Hagerty, Corvette е един от няколко предстоящи модела, които ще използват нова електрическа архитектура. Според сведенията, инженерите имат проблеми с нея и им отнема повече време, отколкото се очаква да изгладят всички проблеми.

Вторият проблем се очаква да повлияе на по-мощните варианти, които са оборудвани с нов twin-turbo V8 двигател, за който се твърди, че ще произвежда между 900 к.с. и 1000 к.с. Макар двигателят да не изглежда да е проблем, огромната мощност причинява „структурно изкривяване на алуминиевата рамка“. Проблемът е толкова сериозен, че чуши стъклото на капака на двигателя.

Последният въпрос е малко по-загадъчен, но публикацията казва, че дизайнерите и инженерите имат несъгласие за модела. Няма информация за проблема, но Hagerty предполага, че може да е всичко – от лоша видимост до ергономични проблеми заради радикално различния интериор на Corvette.

Въпреки проблемите публикацията спекулира, че „Corvette 2020“ може да бъде разкрит това лято. Засега няма нищо официално, но е възможно дебютът да се състои на 25-та годишнина на Националния музей на Corvette, която започва на 28 август.

Независимо от това кога и къде ще бъде представен новия Corvette, базовият модел се очаква да използва подобрен 6,2-литров V8 двигател, който произвежда най-малко 500 к.с. Базовият вариант ще носи името Stingray и можем да очакваме в бъдеще да последват по-мощните и високопроизводствени модели.

Corvette C8