Достигнахме ли точката, в която Toyota Supra се признава изцяло – не само от JDM феновете, а като класически автомобил? Беше време.

Джей Лено има посещение от прекрасната турбокомпресорна Toyota Supra и по-малкият брат на Пол Уолкър, Коуди, за да отдаде почит на покойната звезда на „Бързи и яростни“.

Коуди Уолкър е един от хората, организиращи автомобилно шоу в памет на Пол, което ще се проведе в Южна Калифорния на 20 май. Постъпленията от събитието ще помогнат на благотворителната фондация на Уолкър.

MKIV Toyota Supra е един от любимите на Пол JDM автомобили. Популярността на 6-цилиндровата Toyota скочи, когато се появи в първия филм „Бързи и яростни“. Днес екземпляри на малко километри достигат зашеметяващи цени.

Най-търсената версия, разбира се, е Twin Turbo Supra оборудвана с 2JZ-GTE двигател и ръчна трансмисия. 25-годишното правило за внос в САЩ означава, че ранните Supra модели вече могат да бъдат внасяни от Япония, давайки повече възможности на феновете.

Тези автомобили официално произвеждаха 280 к.с. от турбо версията, но реалната мощност винаги е била по-близо до 320 к.с. Toyota претендира за време от 0 до 100 км/ч. за 4.6 секунди и максимална скорост от 285 км/ч.

Но най-голямото очарование на MKIV Toyota Supra не е подлежащия на тунинг задвижващия механизъм, нито балансираното управление: това е начина, по който изглежда. Малко коли могат да преминат теста на времето, а Supra 4-то поколение е определено една от тях. Изглежда ли ви като 25-годишен автомобил?