Болид на BMW-Sauber от 2007 г. си търси собственик и двигател

болид

Едва ли много хора са се замисляли да си купят болид от Formula 1, дори и да разполагат с парите.

Най-желани (и скъпи) са автомобилите, спечелили титла, или тези, управлявани от гениални пилоти като Аертон Сена и Михаел Шумахер. Разбира се, най-желани са колите на Ferrari, но те са само 1 от много отбори във F1.

Въпреки че автомобилите са доста ограничени и обикновено никой не разбира когато те си сменят собствеността, понякога се появяват и подобни на настоящата ситуации като с това BMW-Sauber.

Това, което гледате, е F1.07-06B за 2007 г., управлявано от четирикратния световен шампион Себастиан Фетел, любимеца на публиката Робърт Кубица и Ник Хайдфелд. В списъка не се посочва дали автомобилът е бил използван в състезания или за разработка и тестване. Все пак се потвърждава, че той не е снабден с пищящия и крещящ V8 от онези години. Това означава, че бъдещият собственик ще трябва да си осигури мотор.

Въпреки че двигателят липсва, Sauber-ът разполага с всички други оригинални компоненти, включително спирачките, трансмисията и дори оригиналния волан, компонент, който може да струва между 50 000 и 100 000 долара. Ако човекът, който купува автомобила, реши да постави V8, а не просто да го пази като спортен трофей, това би се превърнало в най-добрата кола за писта.

В списъка не се посочва цената за превозното средство, но в момента болидът се намира в Швейцария. Колко ли пари ще достигне най-високата оферта?