audi a7

Купувачите на вторичния пазар, търсещи Audi A7 първа генерация най-често се оглеждат за екземпляри с 3.0-литров TFSI или TDI двигател, освен ако не им „стигнат силите“ и за S7 или RS7 дори.

Но как би изглеждала „картината“ ако погледнем наобратно? Кое би било най-евтиното A7, което може да си купите? Със сигурност под капака би мъркал 1.8 TFSI мотора, който произвежда нелошите 190 к.с. и 320 Нм. В права линия предното предаване засилва тежкото 5 врато купе от 0 до 100 км/ч за 8.2 секунди, а максималната скорост приключва на 224 км/ч.

Проблемът е, че тази конфигурация е доста рядко срещана. Разбира се повечето фенове на Audi харесват А7 заради това как изглежда автомобилът, но истината е, че табелката на задния капак лъха значителна доза „премиум“ подобно на съперникът си CLS.

Всъщност едно такова Audi се продава в момента в немският Mobile за цената от 29 940 $. Не сме специалисти по ценообразуване, но дори и тази сума ни се струва леко завишенаа, предвид това, че получавате най-ниската летва от висок клас автомобил. Поговорката пръв в селото или последен в града важи в пълна сила тук.

Споделете в коментарите вие дали бихте се сдобили с една такава А7-ца задвижвана от двигателят, който работи под капака на VW Golf.