Според някои хора думите „спортно“ и „комби“ няма как да съществуват заедно в едно изречение. В известна степен бихме се съгласили, че не ви е нужна аеродинамика, адаптивно окачване и мощност от над 500 „коня“, за да превозвате домашния си любимец или количката на детето в багажника. Но е факт, че през последните 15-тина години някои компании успяха да ни убедят, че комбитата вече не са това, което бяха и всъщност те изглеждат страхотно, когато облекат спортните брони и обуят широките гуми.

В случая ще ви представим 5-та серия на BMW в своята Touring версия, която е доработена от Hamann и в момента даже се продава. Тунинг ателието е поиграло само с външният вид на колата, монтирайки боди кит, включващ нови предни въздухозаборници, нови прагове, спойлер на покрива, спойлер под задния прозорец и красив заден дифузер, около който се подават два двойни накрайника изпипани в черен мат.

Монтирани са и 21-инчови джанти, за да стане още по-надменна осанката на BMW-то, а в интериора са добавени черни анодизирани планки на педалите плюс още няколко минимални ощипвания по детайлите.

bmw hammann

За съжаление въпросната пета серия изглежда повече спортно, отколкото всъщност е – за разлика от голиата сред спортните комбита Audi RS6 Avant, чиято агресивна визия и стойка са подплътени с ненормална мощност.
За сметка на това баварецът на Hammann има салон, изобилстващ от нови технологии като отопляем волан, Comfort Access (сензорна дръжка на вратите), M Sport пакет, камера за задно виждане, панорамен таван, стерео система Harman Kordon, Apple Car Play, контрол с жестове, Wi-Fi HotSpоt, контрол на паркирането и сателитна навигация.

Налично е дори нивото за асист системите, в което влизат адаптивните LED светлини, интелигентните дълги светлини, които не заслепяват насрещно движещите се автомобили, хед-ъп дисплей и Driving Assistant Plus пакета, който помага за следенето на пътната маркировка и задейства аварийното спиране в случай на опасност.

Въпреки че цената на това BMW 5-серия Touring Hamann от 105 000 евро включва и таксите, сумата е маалко висока. В Германия моделът струва 66 000 евро и дори след като го поръчате с всички тези екстри цената едва ли ще подмине 90 000 евро.