Тези два немски седана безспорно са едни от най-бързите на планетата и ако търсите автомобил, който да ви предлага изобилие от лукс и комфорт, докато пътувате с 250 км/ч между бизнес срещите ви, то изборът ви определено би се ограничил до тях. Или може би до частен реактивен самолет Gulfstream G650!

Mercedes-AMG S63 и BMW M760Li лежат в основата на свръх луксозния сегмент на двата производителя. И двата модела предлагат, както казахме, тонове лукс, страхотен звук и извънземно ускорение. Но кой бихте избрали за ежедневните си корпоративни срещи при толкова много идентични характеристики? Разбира се, че по-бързия!

За да разберем кой от двата немеца се справя по-добре с ускорението и достига по-висока максимална скорост, сме ви подготвили видео от YouTube канала AutoTopNL, където AMG S63 и M760Li се изкарват на магистралата, за да се ‘изтиска’ максимумът от тях.
Правилата са прости – шофьорът сяда и натиска десния педал в пода, а хронометърът и GoPro – то вършат останалото.

Но нека видим опонентите с какво разполагат!

BMW M760Li има 600 к.с. и 800 Нм, красиви кръгли числа, които стигат до четирите гуми през 8-степенна скоростна кутия ZF.
Mercedes-AMG S63 има известно предимство във въртящия момент. Неговият 4.0-литров туин турбо V8 го дарява с 603 к.с. и 900 Нм. Освен това използва собствена скоростна кутия, автоматична 9-степенна.

И двете коли са страхотни и са се превърнали в нарицателно за автомобилния лукс, комфорт и качество. И двете са безумно мощни, балансирани и бързи, но истината е, че винаги има втори. Кой е той в случая? Вижте във видеото !

А от ТУК можете да видите как ускорява Mercedes-AMG SLC 43.