Все едно отново сме в 90-те! Нишовият пазар на спортни автомобили от дълго време не е бил толкова пълен и сякаш сега е моментът да се насочите към автомобил за уикенда. Ще ви покажем четири от най-добрите предложения в своебразен сблъсък за превъзходство!

Първо имаме Porsche Cayman GTS. Той се задвужва от турбо 2.5-литров плосък 4-цилиндров агрегат с 365 к.с. и въртящ момент от 420 Nm, изпратени към задните колела. Cayman отдавна е един от най-добрите спортни автомобили, но в този тест ще срещне конкуренция.

Редом до него е най-новото Audi TT RS Roadster. То разполага с 2,5-литров 5-цилиндров турбо мотор с 394 к.с. и 480 Nm и се възползва от quattro системата за задвижване на всички колела. Дали няма то да поднесе голямата изненада?

Последните два претендента са чисто новата Toyota Supra и Alpine A110, пипнат от Litchfield. 3.0-литровият турбо 6-так в Supra има 335 к.с. и, разбира се, е със задно задвижване. Alpine използва малък 1,8-литров турбо мотор, който благодарение на някои хитрости на Litchfield има 300 к.с., а също така тежи значително по-малко от останалите претенденти.

Със сигурност може да се поспори за участието на тунингован Alpine срещу стоковите машини, но ъпгрейдите му не са особено скъпи или големи, след като струват само $ 1207.

Няма да ви кажем кой автомобил печели, но се подгответе да бъдете изненадани!